Виберіть сторінку

Урочисте засідання Вченої ради ДонНУ імені Василя Стуса з нагоди 86 річниці з Дня заснування Університету

Урочисте засідання Вченої ради ДонНУ імені Василя Стуса з нагоди 86 річниці з Дня заснування Університету

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 28 червня відбулося урочисте засідання Вченої ради з нагоди 86 річниці з Дня заснування Університету.

Відкрив засідання голова Вченої ради Анатолій Загнітко, наголосивши: «Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса доземно вклоняється Збройним силам України, які героїчно борються за свободу, незалежність, соборність та територіальну цілісність рідної України, відстоюють нашу ідентичність, право жити на своїй землі, стоять на захисті миру в Європі та демократичних цінностей усього світу».

Учасники засідання Вченої ради хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять наших випускників-героїв та всіх захисників і захисниць, які віддали своє життя за Україну, всіх невинних жертв жорстокої російсько-української війни…

З вітальним словом до колективу звернувся ректор ДонНУ імені Василя Стуса, доктор економічних наук, професор Ілля Хаджинов: «Радий вітати вас із двома святами, з Днем Конституції України і 86 річницею з Дня заснування ДонНУ імені Василя Стуса. Пишаюся тим, що є частиною прогресивного колективу нашого Університету, колективу, який відданий справі примноження освітнього та наукового доробків в Україні та за її межами. Багатство нашої Alma Mater – це гідні, професійні та талановиті люди, співробітники і здобувачі, які своєю щоденною працею створюють добру славу нашому Університету. Повномасштабне російське вторгнення змінило парадигму сприйняття, не лише освітньої діяльності, а й життєвих стратегій кожного з нас. Вдячний всім, хто в цих умовах, не просто залишився Україні і з Університетом, а щоденно наближає перемогу, готуючи нових фахівців, навчаючись в аудиторіях, здійснюючи операційне і стратегічне управління, співпрацюючи з громадами та реалізуючи волонтерські проєкти. Повномасштабне вторгнення і ще раз довело, що сила в кожному з нас і в нашій єдності!» До привітань приєднався доктор хімічних наук, професор, заслужений діяч науки і  техніки України, заслужений професор ДонНУ імені Василя Стуса, декан факультету хімії, біології і біотехнологій Олександр Шендрик.

Відеоролик про славну історію, незламний дух колективу, власних героїв і непорушні традиції Alma Mater, життя і волонтерські проєкти Університету у 2021-2023 рр. допоміг кожному відчути, що ми є творцями літопису ДонНУ імені Василя Стуса та рідної України.

Анатолій Загнітко підкреслив, що за два останні роки ДонНУ імені Василя Стуса якісно вдосконалив кадровий потенціал. Ілля Хаджинов урочисто вручив атестати доцента і професора викладачам нашого Університету.

ДонНУ імені Василя Стуса пишається своїми молодими науковцями. Наснага та завзятість, із якою вони роблять свою справу, є тим фундаментом, на якому розбудовується майбутнє нашого Університету.

Ілля Васильович вручив відзнаки переможцям конкурсу «Молодий науковець року 2022», дипломи у номінації «Кращий студент-науковець 2022 року», подяки ректора за високі показники, досягнуті у науково-дослідній роботі.

Також ректор ДонНУ імені Василя Стуса вручив викладачам та співробітникам Університету почесні нагороди від Міністерства освіти і науки України. Завідувача наукової частини науково-дослідної частини Сергія Радіо нагороджено нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення» Міністерства освіти і науки України, а декана юридичного факультету Ірину Коваль – нагрудним знаком «Відмінник освіти» Міністерства освіти і науки України.

Під час урочистого засідання Вченої ради Університету науково-педагогічних працівників, співробітників та здобувачів Університету нагороджено почесними грамотами, грамотами та подяками Міністерства освіти і науки України, подяками голови Вінницької обласної військової адміністрації, подяками Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації, подяками випускниці Університету, народної депутатки України Юлії Овчинникової, грамотами та подяками Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Родзинкою урочистого засідання Вченої ради стали неперевершені музично-хореографічні виступи здобувачів усіх факультетів ДонНУ імені Василя Стуса.

Анатолій Загнітко, звершуючи урочисте засідання Вченої ради, наголосив: «Бажаю всім нам впевненості в нашому кращому завтра, відчуття насолоди від тієї справи, якою ми займаємося, наснаги на нові звершення в ім’я Донецького національного університету імені Василя Стуса та України! З Днем народження, дорога Університетська спільното! Хай живе та розвивається Донецький національний університет імені Василя Стуса!»

Фінальним акордом святкового заходу стало виконання гімну Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Слава Університету! Слава Україні! Героям слава!

Фото з урочистого засідання Вченої ради Університету за покликанням❗️❗️:  https://drive.google.com/drive/folders/1dHKyMDwTOllZYp0OryXfBeL3lgyeWEsm?fbclid=IwAR1XmXU9VHqP9qVGmn6rArZ3ko50vrwmihIhXCjut2XO5qA2vspgp95Gxhw

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас