Виберіть сторінку

“Душа в кожному слові!”,- Анатолій Загнітко

“Душа в кожному слові!”,- Анатолій Загнітко
КОЛИ ДУША В КОЖНОМУ СЛОВІ!
Голова Вченої ради, декан Філологічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса доктор філологічних наук, професор, академік НАН України Анатолій Загнітко:
“Свого часу один із найлихіших і найжорстокіших тиранів, автор “Mein Kampf” сказав: Щоб тобі щонайшвидше повірили, найпідліше збреши (вислів видозмінено). Сьогодні легко впізнаємо цей вислів у всьому словоблудді іншого диктатора, який нищить Україну. Але й цього мало, бо завтра в усіх школах Московії проводитимуть урок із виправдання війни на нашій землі. Хіба може бути щось абсурдніше?… Це вже навіть не Задзеркалля, це глибина пекельного казана.
Скажімо сьогодні: правдонько, оживи… Як можуть у ХХІ столітті вірити брехні, в якій жодного слова істини немає. Хібо що дата, та й ту можна змінити.
Усім ворогам України потрібно боятися, бо вона має “В СЕРЦІ МАЮ ТЕ, ЩО НЕ ВМИРАЄ” (Леся Українка), Україну потрібно любити, бо “в ріднім краї навіть дим солодкий та коханий” (Леся Українка). І в цій ЛЮБОВІ нездоланність!
Сьогодні всі ми впевнені – переможемо, бо за нами Правда, Воля, Сила і Міць Духу, якого ныколи не здолати. Московити навіть не думали, що Україна така злютована, така згуртована. Воістину можна перефразувати пророчі слова: ращитська гидь, тремти, я розвертаюсь! Тобі ж кладу я дошку гробову. Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу (Павло Тичина).
Підтримаймо прохання наших кіберзахисників, які просять спілкуватися в чатах українською, аби відрізнити наше листування від ворожого”.
Анатолій Загнітко

Архіви

Приєднуйтеся до нас