Виберіть сторінку

Віталій ПОГОСЯН: «Випускникам Школи молодого посадовця на роботі ніколи сумувати!»

Школа молодого посадовця в ДонНУ імені Василя Стуса тривала з березня до червня 2017 року. За результатами навчання та презентації розроблених учасниками Школи проектів 22 випускники отримали рекомендації до працевлаштування в Департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради (ВМР). Чи вдалося молодим співробітникам влитися в колектив, чи виправдовують вони очікування менторів і наскільки успішною та перспективною є співпраця в тандемі «наука – влада», «Університетським вістям» розповів директор Департаменту економіки та інвестицій ВМР Віталій Погосян.

Віталіє Валерійовичу, якою зараз є структура вашого департаменту?

Департамент економіки і інвестицій було повністю реорганізовано у квітні 2017 року, внаслідок чого штатна чисельність працівників збільшилась до 38 осіб. Наразі структура Департаменту складається з трьох управлінь, які включають 10 відділів. Така розгалуженість зумовлена змінами потреб міста, загальними трансформаційними процесами в країні. Сьогоднішні запити економіки міста повністю відрізняються від запитів 10-15-20-річної давності, тому і напрямки роботи Департаменту розширюються та модифікуються.

Чого очікуєте від цієї реорганізації?

Головне – не структура і кількість відділів чи управлінь, головне – результати роботи, які будуть корисними для міста та громади. Місто повинно відчувати та бачити, що підхід та ставлення влади до виконання своїх функцій змінився. Сьогодні ми готуємо низку документів, які повністю перезавантажують економіку міста, спілкуємось з бізнесом, автоматизуємо розрахунок тарифів, робимо прозорими наші комунальні підприємства, промотуємо Вінницю в Україні та світі й багато іншого.

Скільки випускників Школи молодого посадовця вже стали частиною команди Вінницької міської ради?

Ми проводили співбесіди зі всіма рекомендованими випускниками Школи молодого посадовця, які зацікавлені працювати в Департаменті. Сьогодні співробітниками Департаменту є 13 випускників, але головне не кількість, а якість. Всі, без винятку, випускники є працівниками за строковими трудовими договорами, тому на момент завершення договору буде зрозуміло, хто себе зарекомендував як відповідальний та ініціативний працівник.

 

Чи залишився запал у випускників після працевлаштування?

Запалу вони ще не встигли втратити, адже роботи багато і вона здебільшого різнопланова. Ми зараз ламаємо стереотип про те, що робота в таких структурах сидяча та монотонна. Наші нові колеги відвідують семінари, заходи, зустрічі, іншими словами – їм ніколи сумувати!

Як сприйняв «свіжу кров» вже наявний колектив Департаменту?

«Молоді посадовці» гармонійно та поступово входять у роботу та колектив. Всі знають і розуміють, що молоді потрібно давати можливість проявити себе, але і водночас потрібно координувати та направляти. Колектив Департаменту привітно сприймає молодь, а керівники, за котрими закріплено нових працівників, є справжніми менторами для них.

Які зони відповідальності відведені в Департаменті випускникам Школи?

Робота в Департаменті побудована та спрямована на результат. Тому кожному працівнику ставляться конкретні завдання, з чіткими дедлайнами і розумінням, яким повинен бути «продукт на виході». Нові колеги – не виняток. Кожен має свої, вже закріплені за ним, завдання, які виконуються без додаткового нагадування чи стимулювання. Звичайно, багато часу займає вивчення бази, законодавства, процесів. Без цих знань продуктивно рухатись далі просто неможливо.

Ви були одним з керівників першої Школи молодого посадовця у Вінниці. Чи буде друга?

Впевнений, що ця історія успіху стане прикладом для інших установ та організацій, і такі проекти стануть системними. Як зауважив міський голова Сергій Моргунов під час закриття Школи на засіданні виконавчого комітету, такі проекти мають масштабуватись й на інші виконавчі органи.

Як Ви можете охарактеризувати партнерство ВМР з ДонНУ імені Василя Стуса? Чи задумані проекти на майбутнє?

Приємно працювати з професіоналами та бути зі своїми партнерами на «одній хвилі». Команда Школи молодого посадовця підійшла до своєї роботи відповідально та якісно, тому сьогодні маємо гарний результат.

На майбутнє, в нас є велике поле для співпраці з усіма вищими навчальними закладами міста в питаннях налагодження механізму регіонального замовлення, формування Концепції розвитку «Вінниця-2030», реалізації інноваційної політики та мотивування молоді жити і працювати у Вінниці.

Детально

Школа молодого посадовця – проект, який запровадила Вінницька міська рада спільно із Донецьким національним університетом імені Василя Стуса та за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Керівники Школи молодого посадовця:
Віталій Погосян, директор Департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради;
Тетяна Нагорняк, проректор ДонНУ імені Василя Стуса;
Лариса Шаульська, декан економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса.

До участі у Школі було подано 147 анкет-заяв, до тестування запрошено 85 осіб, 43 з них проходили співбесіду, 36 претендентів стали слухачами Школи молодого посадовця.

Архіви

Приєднуйтеся до нас