Виберіть сторінку

В Університеті проведено серію мітапів із бізнес-експертами Молодіжного центру кар’єрної навігації «Carеer Route»

В Університеті проведено серію мітапів із бізнес-експертами Молодіжного центру кар’єрної навігації «Carеer Route»

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 9 січня проведено серію мітапів із бізнес-експертами Молодіжного центру кар’єрної навігації «Carеer Route».

Навчання для здобувачів ДонНУ імені Василя Стуса реалізоване ГО «Агенція зі сталого розвитку та інновацій» у партнерстві з ГС «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації» у межах проєкту «Підтримка дітей та молоді шляхом зміцнення потенціалу низових ініціатив швидкого реагування в Україні», що реалізує громадська організація Асоціація Української Миротворчої Школи за фінансової підтримки Terre des Hommes Germany.

Відкрив захід проректор з науково-педагогічної роботи, молодіжної політики та розвитку ДонНУ імені Василя Стуса Максим Прихненко.

Координатор проєкту Надія Карплюк привітала учасників мітапів, наголосивши: «Проєкт реалізується ГО «Агенція зі сталого розвитку та інновацій» у партнерстві з ГС «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації», учасником якого є ДонНУ імені Василя Стуса. Шановні студенти, такі партнерські зустрічі будуть вам дуже корисними. Сьогодні ви дізнаєтеся про навички підприємця, репутацію роботодавця та пошук роботи. Можливо, ви думаєте, що обирають вас, але, насправді, може, це ви обираєте, а, можливо, тут є якісь двосторонні стосунки? Також ви дізнаєтеся про індустрію 4.0, 5.0 – сучасні технології, що присутні в будь-якій сфері діяльності. Саме на стику цих технологій народжується щось нове: інновації, стартапи, удосконалюється бізнес і компанії за рахунок діджиталізації, роботизації, віртуальної реальності та інших технологій». 

Бізнес-консультантка та керуюча партнерка у «K&K Consulting», консультантка з бізнесу та маркетингу ПП «Консалтингова компанія «Балансир» Анна Кулешова провела мітапи «Навички підприємця: які особистісні характеристики, знання та вміння необхідні для успішного розвитку власної справи» та «Репутація роботодавця: як обрати привабливе місце роботи». Пані Анна докладно окреслила навички успішного підприємця, необхідні для започаткування власної справи та ефективної професійної реалізації: мислення категоріями потреб клієнтів, планування та делегування, управлінський облік та фінансову модель, комунікацію, вміння використовувати знання на практиці, можливості для підвищення заробітної плати, ресурси для оцінки репутації роботодавця, розповіла, як побудувати екосистему, поділилися секретом обрання роботи мрії. Надзвичайно цікавою стала гра з працевлашування «Працівники-Компанія». Команда працівників розробила план пошуку компанії та критерії її оцінки для працевлаштування команди друзів – представників різних професій: дизайнера, розробника, бухгалтера, копірайтера, менеджера з продажу, рекрутера, smm-ника. Команда роботодавців розробила план щодо покращення репутації компанії, аби залучити більшу кількість висококваліфікованих фахівців на співбесіду.

Директор Вінницького кластеру приладобудування та автоматизації, кандидат технічних наук Юрій Клименко провів мітап «Індустрія 4.0 і 5.0: нові кар’єрні можливості». Юрій Миколайович окреслив етапи еволюції промисловості, технології 4 .0, стовпи індустрії 4.0 та 5.0, розповів про баланс між роботизацією та людьми: як поєднати потужність «розумного», точного, швидкого обладнання з людською креативністю та винахідливістю; презентував розвиток технологій у світі, використовуючи криву Гартнера, роботу колаборативних роботів, представив робочі місця І 4.0, навички для навігації інженерної кар’єри, можливості І 5.0, 8 нових трендів ринку праці у 2024 році.

Після серії мітапів учасники отримали чудову нагоду відвідати екскурсію підприємствами приладобудівної та ІТ-галузі.

Щиро дякуємо Молодіжному центру кар’єрної навігації «Careеr Route» та Вінницькому кластеру приладобудування та автоматизації за плідну співпрацю!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас