Виберіть сторінку

Зустріч кризового психолога Анатолія Козулі: «Сила думки. Міф чи реальність»

Зустріч кризового психолога Анатолія Козулі: «Сила думки. Міф чи реальність»

У читальному залі природничих і технічних наук Наукової бібліотеки ДонНУ імені Василя проведено зустріч кризового психолога, спеціаліста напряму біосугестивної психотерапії, фасилітатора груп самодопомоги Анатолія Козулі на тему: «Сила думки. Міф чи реальність».

На захід завітали викладачі, здобувачі та співробітники Університету.

Учасники зустрічі оцінили власний рівень енергетики, ступінь довіри до можливостей думок та визначили актуальність тематики.

Розповідаючи про важливість мати позитивні думки, пан Анатолій підкреслив: «Думка, що я можу щось зробити, дозволяє повірити в себе. Іноді ми стикаємось із негативними підсвідомими життєвими установками, які можуть значно нас обмежувати. Важливо їх помітити і вчасно опрацювати. Це можна спробувати зробити самому або звернутися до фахівця. Знання, які ми отримали для свого розвитку, варто застосувати. Усе, у що ми повірили, але не ввели у свій графік життя, може не мати сенсу. Невикористані знання іноді навіть шкодять тим, що в майбутньому ми вже не звернемо увагу на певні важливі речі, які в минулому не дали результатів. Де наші думки – там наша увага. Де увага – там енергія, ресурс. Позитивна думка стає мотиватором та каталізатором змін. Думка про себе, наприклад, як про позитивну, люблячу людину, дає додатковий ресурс для життя. Отриманий попередній досвід, навіть негативний, варто проаналізувати та зробити відповідні висновки, як діяти надалі. Якщо ми себе в чомусь не приймаємо, звинувачуємо, то це може привести до саморуйнації. Затяжна образа на себе, неприйняття когось або ситуації досить часто веде  до психосоматичних захворювань. Думка – це як програма. Проведемо аналогію, уявивши, що наше тіло – ноутбук, а операційна система –  спосіб мислення та взаємодії зі світом. Якщо в операційну систему проникає вірус (негативна установка) – він забирає ресурс як у процесора, так і в пам’яті, і відповідно використовує запас енергії акумулятора. Замість корисної роботи операційна система зайнята опрацюванням вірусу. Без гарно налаштованої системи ноутбук перетвориться в  поєднання пластику, скла та заліза, яке перегрівається від внутрішніх «конфліктів». Тобто,  ефективне мислення збереже життєві сили та дозволить  досягати поставлених цілей. Варто стежити за «системою» та перевіряти налаштування антивірусу – особистих кордонів. Вони допоможуть нам екологічно взаємодіяти з людьми, які перебувають в негармонійному стані».

Учасники зустрічі разом із Анатолієм Козулею наводили приклади, як може діяти  позитивна думка і як – негативна, розглядали цю проблему з наукової точки зору, дискутували щодо взаємозв’язку/тотожності сили думки, мотивації і самонавіювання.

Щиро дякуємо Анатолію Михайловичу за нові знання в пізнанні себе і потужну мотивацію на шляху саморозвитку та залучення ефективних методів і технік свідомого досягнення поставлених цілей!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас